Skip to content

Seurakuntaforum 29.-30.9.2022 Helsingissä

Prime-ohjelmiston asiakkaiden vuotuinen kokoontuminen oli taas käsillä, kun seurakuntien edustajat kokoontuivat Helsingin Grand Marinaan 29.-30.9.2022. Merkittävä osa TSS Primen seurakunta-asiakkaista oli edustettuna paikan päällä ja kaipuu fyysiseen yhdessäoloon pandemiavuosien jälkeen suorastaan huokui seminaariväestä.

Päivät alkoivat Primen liiketoiminnan ajankohtaisilla terveisillä sekä Prime-ohjelmiston tulevaisuuden kehitysnäkymillä. Liiketoimintajohtaja Markus Meurmanin viestin ytimessä oli se, että seurakunnat ovat ja tulevat jatkossakin olemaan Primen keskeisin kohderyhmä. Tuotepäällikkö Anne Orre kävi läpi kehityksen roadmappia ja totesi, että ohjelmistoa kehitetään yhdessä asiakkaiden kanssa – ei ilman heitä. Primen asiakkaat voivat luottaa siihen, että ohjelmisto tulee palvelemaan heitä vielä pitkälle tulevaisuuteen.

Vieraileva puheenvuoro kuultiin Kirkkohallituksen Tuomo Halmeenmäeltä, joka kävi läpi kirkon tilastointiin liittyviä ajankohtaisia muutoksia sekä tyypillisiä ongelmatilanteita. Hän antoi myös mainioita vinkkejä kirkontilastot.fi -sivuston käyttöön. Prime-ohjelmiston kautta valtaosa tilastoinnista tapahtuu automaattisesti ja tätä pyritään edelleen kehittämään myös tulevaisuudessa.

Päivän aikana kuultiin useita hyviä käyttötapauksia ja ohjelma kehittämiseen liittyviä keskusteluita mm. seuraavista aiheista:

  • Tuhkaus- ja hautauskalenterin käytön hyvät käytännöt Joensuun seurakuntayhtymältä
  • Henkilöajanvarauksen tehokkuuden kehittämisen mahdollisuudet
  • Hautatoimen moduulin käyttö ja parhaat käytännöt
  • MobiiliPrimen parhaat käytännöt ja kehittäminen
  • Vihkiajanvaraukset hyvät käytännöt Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymältä

Tietoturva oli myös omana osionaan esillä Seurakuntaforumissa. Kartoitimme yhdessä seurakuntien tekemää tietoturvatyötä ja Leo Häkkinen ja Markus Meurman kertoivat TSS Primen tekemästä kattavasta tietoturvatyöstä. Osallistujien kanssa pohdimme myös yhdessä Prime-ohjelmistoon ja sen rekistereihin kohdistuvia avainriskejä.

 

Seurakuntaforum 2022

 

Päivien välissä nautittiin juhlava illallinen ja intoutuipa osallistujajoukko myös karaoken pyörteisiin. Illallisella liikkeenjohdon konsultti ja seurakunta-alan vaikuttaja Raimo Ylä-Soininmäki kehotti Primen asiakkaita ”haastamaan Primeä, sillä käsitykseni mukaan Prime haluaa olla seurakunnille yhteistyökumppani”. Ja näinhän se on.

Seurakuntaforum on yksi niistä keinoista, jolla me TSS Primellä voimme käydä keskustelua asiakkaidemme kanssa. Kertoa siitä, mitä me teemme ja ennen kaikkea kuunnella, mitä meille kerrotaan. Kiitos siis kaikille paikalle saapuneille asiakkaillemme, te mahdollistitte tämän.

Seurakuntaforum tullaan toteuttamaan myös ensi vuonna, tervetuloa mukaan!