Skip to content

TSS Prime on tutkitusti hyvä työpaikka!

”Hyvinvoivat ihmiset ja turvallinen työpaikka” on yksi TSS Primen strategisista linjauksista vuosille 2023-2025. Haluamme edistää hyvinvointia myös oman yrityksemme ulkopuolella. Ohjelmistotoimittajana tiedämme hyvin sen, että toimiva ja luotettava ohjelmisto ei ainakaan huononna henkistä hyvinvointia. Mutta luonnollisesti strategisella linjauksella viitataan ensisijaisesti omaan henkilöstöömme.

Halusimme aloittaa asian edistämisen selkeällä ja kokonaisvaltaisella tilannekuvalla. Millaisessa tilanteessa olemme nyt ja mihin meidän pitäisi suunnata rajalliset kehitysvoimavaramme? Kaikkeahan ei voi kehittää kerralla kuntoon, vaikka kuinka haluaisi. Valitsimme kumppaniksi Great Place to Workin ja päätimme toteuttaa Great Place to Work -tutkimuksen.

Tutkimus toteutettiin joulukuussa 2022 ja vastausprosentiksi tuli lopulta huikeat sata prosenttia. Tutkimustulokset edustavat siis koko henkilöstön näkemyksiä. Avoimuuden hengessä pidimme myös Great Place to Workin asiantuntijan fasilitoiman purkutyöpajan ovet avoinna koko henkilöstölle, jos aihe kiinnosti. Ja kyllä kiinnosti, mukana oli lähes koko henkilöstö sielläkin.

TSS Prime GPTW-tutkimuksen tulokset joulukuu 2022

TSS Prime GPTW-tutkimuksen tulokset joulukuu 2022

Tutkimuksen mukaan 87% primeläisistä pitää TSS Primeä hyvänä työpaikkana. Tämä on loistava tulos ensimmäiselle kierrokselle ja valaa luottamusta siihen, että olemme oikealla tiellä. Tulos on myös riittävä Great Place to Work -sertifikaatin saamiseen.

Kaikkein parhaat tulokset saimme tasa-arvoon liittyvissä väittämissä. Näissä olimme pääosin samalla tasolla Suomen parhaiden työpaikkojen kanssa. Tasa-arvon koetaan tällä hetkellä toteutuvan meillä kattavasti, joka on hienoa asia. Vahvoja tuloksia (>87%) saimme myös uskottavuudesta, integriteetistä, oikeudenmukaisuudesta, tasapuolisuudesta, yhteishengestä, ystävällisyydestä sekä tuttavallisuudesta.

 

TSS Prime on Great Place to Work -sertifioitu

TSS Prime on Great Place to Work -sertifioitu

Tietenkin tutkimuksesta löytyi myös kehitettävää. Parannettavaa löytyi esimerkiksi työkuorman tasapuolisessa jakamisessa, muutoksiin sopeutumisen nopeudessa sekä työsuhde-etujen paletin kattavuudessa. Huomauttamisen arvoista kuitenkin on, että näissäkin tulokset olivat kohtalaisen hyvällä tasolla. Ne olivat vain suhteessa matalammalla muihin osa-alueisiin verrattuina.

Iloisia primeläisiä Valimotiellä

Iloisia primeläisiä Valimotiellä

Tutkimuksen toteuttaminen oli hyvä alku ”Hyvinvoivat ihmiset ja turvallinen työpaikka” -linjauksen käytäntöönvientiin. Valitsemme vuodelle 2023 muutaman kehityskohteen tulosten pohjalta ja toteutamme tutkimuksen uudelleen joulukuussa vuoden lopulla. Kiitos kaikille primeläisille, jotka olette olleet mukana rakentamassa tätä hyvää työpaikkaa. Yhdessä se tehdään.

Haluatko kuulla lisää TSS Primen tavoista toimia tai kokemuksista Great Place to Workin parissa? Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!