Skip to content

Rippikouluilmoittautumiset, syksyn merkkikö?

Kesälomat ovat ohi ja seurakuntien toimintakausi vauhdissaan. Ensimmäisiä suurempia ilmoittautumisia ovat syksyllä tapahtuvat rippikouluilmoittautumiset. Mietinnässä vuosittain, miten tavoittaa sekä seurakuntien jäsenet, että ne nuoret, jotka haluavat käydä rippikoulun siitäkin huolimatta, etteivät tällä hetkellä kuulu kirkkoon.

Rippikoulut vetävät nuoria vuodesta toiseen, ja vaikka ikäluokat saattava vähän pienentyä, suosio ei laske. Uudet, innokkaat, tulevat rippikoululaiset odottavat jo kovasti, koska pääsevät ilmoittautumaan ja tekemään omat valintansa mieluisimmista rippikouluryhmistä. Samoihin aikoihin edellisen vuoden rippikoululaisista osa lähtee kouluttautumaan isosiksi, toimimaan mentoreina seuraaville.

Viestintä ja tavoitettavuus ovat tänä päivänä eräänlainen haaste, sillä esimerkiksi nuorten some-käyttäyminen ja -välineet muuttuvat nopealla tahdilla. Se, mitä tänään käytetään viestintään nuorten maailmassa, voi olla huomenna jo entinen. Myös nuorten huoltajat ovat aina vain näppärämpiä erilaisten viestintäalustojen käyttäjiä. On siis pysyttävä ajan tasalla, ajan hermolla siitä, millä tavoitetaan nämä ikäryhmät parhaiten.

Ohjelmistotoimittajana me haluamme olla mukana miettimässä ja kehittämässä järjestelmiä, vastaamaan tämän päivän tarpeita. Tämän vuoksi tuotekehityksen lisäksi koemme, että yhteistyö myös ulkopuolisten yhteistyökumppaneiden kanssa voi olla hyvinkin hedelmällistä. Uusia ideoita, rajapintaratkaisuja jne pohditaan yhteisissä palavereissa ja tuodaan esille myös asiakkaillemme, käyttäjille, jotka parhaiten tietävät, mikä toimii juuri tänään. Olethan kuulolla?